Linkek a témában:
A gofri története
A brüsszeli verzió Amerikában csak az 1964-es new york-i világkiállításon debütált (és mivel Brüsszel beazonosítása problémásnak bizonyult, ott a mai napig belga gofri-ként ismert). Itt többnyire reggelire fogyasztják, ropogósra sütött szalonnával és juharsziruppal, és csak ámulnak meglepődve, amikor Belgiumban tapasztalják, hogy ez valójában egy édesség.
Az ikonikussá vált belga sült krumpli
Belgiumot a gourmandok hazájának szokták nevezni, mivel a belga emberek általában a minőségre helyezik a hangsúlyt nem a mennyiségre.
Burek és börek - sósan és édesen
A burek, született börek a török konyha találmánya, sokan mégis az egykori Jugoszláviából ismerik és szeretik. Még az igazi burekrajongók sem mindig tudják, hogy ennek a töltött vagy töltetlen ropogós pitének rengeteg variációját készítik a Földközi-tenger keleti partvidékének országaiban, sőt még azon is túl. Otthon is érdemes néhány egyszerűbb variációját elkészíteni!
Ez a sültkrumpli nem az a sültkrumpli
Ha a belga ételekre gondol az ember, alapvetően a csokoládé jut az eszébe és a különféle tengeri dolgokból készült remekek. Alkoholfogyasztók megemlítik még a belga sört, mint jelenséget, de viszonylag keveset hallani a belga sültkrumpliról, pedig az valóban érdekes és egyedi.
Ezek a világ legjobb utcai kajái
A keleti bazárok, a tengerentúl,Délkelet Ázsia és Európa egyre népszerűbb és színesebb utcai kínálata, a sok-sok piac,a szinte mindenhol feltűnő guruló éttermek vég nélküli evéssel-ivással csábítják az utazókat.
Öt menő európai utcai kaja
Ízlés dolga, hogy az ember szeret-e az utcán kéz közül enni, vagy inkább beül egy étterembe. Az viszont kétségtelen, hogy ha tudjuk, mit keressünk (és azt is, hogy hol, azaz ha odafigyelünk a higiéniai körülményekre is), akkor egészen kellemes dolgokba futhatunk bele Európa-szerte. Ezek közül mutatunk be most ötöt.
Pacalszendvics és bárányfej - utcai ételek a világ minden tájáról
A legtöbb útikönyv arra figyelmezteti az utazókat, hogy, ha kedves az életük, lehetőleg ne fogyasszanak utcán készült ételt, mert egészségtelen, nagy a fertőzésveszély és egyébként is. Pedig ezek az egyszerű ételek adják vissza leginkább a hely hangulatát, s aki kihagyja, nem mondhatja el, hogy igazán megismerte az adott várost, országot. Bhel puri Mumbaiban, pacalszendvics Toszkánában és bárányfej Marokkóban.